Αν δεν καταναλώσουμε τη φάβα που φτιάξαμε αμέσως κάνουμε αυτό που κάνει ο Στέλιος Παρλιάρος στις γλυκές κρέμες μέχρι να κρυώσουν. Καλύπτουμε την επιφάνεια της φάβας όσο είναι ζεστή με διάφανη μεμβράνη με τρόπο τέτοιο ώστε η μεμβράνη να...
Όταν ρίξουμε το ζεστό γάλα στο καβουρδισμένο αλεύρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα και έντονα με έναν αυγοδάρτη. Ο αυγοδάρτης βοηθά στο να διαλυθούν τυχόν σβόλοι και οι γρήγορες κινήσεις στο να γίνει το μείγμα λείο και...
Έχει λίγο κόπο παραπάνω στην προετοιμασία των υλικών, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει…
Για να μη έχει γεύση αλευρίλας η μπεσαμέλ, πρέπει να ψήσουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα το αλεύρι στο βούτυρο ή στο λάδι. Πιο συγκεκριμένα, όταν λιώσει το βούτυρο ή όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να...
Για την 25η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Μπράνη.
Συνοδεύουμε με ψωμί ή πατάτες βραστές ή ένα απλό πιλάφι.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και σερβίρουμε.
Αν έχει γίνει το κοκκινιστό ή το λεμονάτο αλλά η σάλτσα δεν έχει δέσει, κάνουμε το εξής απλό για να αποφύγουμε να τη δέσουμε με κορν φλάουρ, που «θαμπώνει» τη γεύση του φαγητού και του προσθέτει άσκοπες θερμίδες: σουρώνουμε το κρέας και...