Το καστανό ρύζι εμπεριέχει σε σημαντικά ποσά δυο άκρως απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο.
Η κ. Βαρβάρα Μπελαδάκη-Κοκκίνη συνιστά το ρύζι να το ρίχνουμε όταν επιστρέφουμε από την εκκλησία ή όταν είμαστε έτοιμοι να δειπνήσουμε.
Μια δεμένη, κοκκινιστή μαγειρίτσα είναι το μανιάτικο ρεγάλι, χωρίς έντερα και χόρτα ή μαρούλια, που σερβίρεται σαν σάλτσα πάνω σε ρύζι πιλάφι.