Το σκωτσέζικο εστιατόριο αγαπά τα κρεατικά και την απλότητα στη μαγειρική. Το ίδιο κι εμείς.
Το σερβίρουμε πάνω σε πράσινες σαλάτες αλλά και ως σάλτσα σε ψητό χοιρινό.
Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ξερά φρούτα στο φαγητό, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί ώστε να μαλακώσουν μεν και να «ανταλλάξουν ιδέες» με τα υπόλοιπα υλικά του φαγητού, αλλά να μη λιώσουν και χαλάσουν την όψη του. Για αυτό το λόγο δεν τα...
... αφαιρείς τη φλούδα, το κόβεις στα τέσσερα και πασπαλίζεις με ελάχιστο ψιλό αλάτι. Διαφορετικά ξεχωρίζεις τις σκελίδες, τις κόβεις στη μέση και πασπαλίζεις στη σάρκα το αλάτι.
Έπεσε ελαφρώς περισσότερο πιπέρι στη σάλτσα ντομάτας; Ρίξτε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή λίγη ζάχαρη (δοκιμάζοντας πάντα ενδιάμεσα ώστε να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα) και θα δείτε αμέσως διαφορά.
Στη «δύσκολη» Αχαρνών το Parapera φαίνεται να κερδίζει το δύσκολο στοίχημα που έχει βάλει. Και έχει και ωραίο φαγητό.
Σε ένα μαγαζί στη Γλυφάδα ζυμώνουν και φουρνίζουν λογιών-λογιών πίτες, πιροσκί και μικρές ζυμαρένιες μπουκίτσες. Όπως παλιά.