Πρωτότυποι μεζέδες για πικάντικες και πλούσιες μπίρες
Πιροσκί και άλλοι ρωσικοί πειρασµοί.
Το φαγητό αυτό προέρχεται από την εποχή της Ενετοκρατίας στο νησί. Πρόκειται για λεπτές φέτες από μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο με κρασί, πολύ σκόρδο και μαϊντανό.
Η καινοτομία της συνταγής είναι η πατάτα που κάνει τα μπιφτέκια μας αφράτα.
Υλικά (για ένα ταψί 22 εκ.): 1 μερίδα κρέας κοκκινιστό, κομμένο σε μικρά κυβάκια, 2 φλιτζάνια πουρές ή όσος έχει περισσέψει (αν δεν είναι αρκετός, βράζουμε 1 -2 μέτριες πατάτες, να τις λιώσουμε και να τις ανακατέψουμε με τον υπόλοιπο πουρέ), λίγο μπαχάρι...
Πλούσια και χορταστική σαλάτα ότι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μια διαφορετική ματιά στην κυκλαδίτικη κουζίνα, από την ικανότατη Λούντα Ονουφέρκο