Για τη 16η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαργαρίτας Ζώρζου.
Η Νένα βάζει την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύει το τέλειο κοτόπουλο. Ρίγανες, κρασιά, μουστάρδες, δάφνες, μανιτάρια, όλα τα καλά...
Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του πιλαφιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή βαμβακερή πετσέτα μέχρι να το σερβίρουμε. Η πετσέτα απορροφά τους υδρατμούς και έτσι το πιλάφι μας δεν κινδυνεύει να λασπώσει.
Καταρχάς, βάζουμε το αυγό κάτω από τρεχούμενο νερό αμέσως μόλις το βγάλουμε από το μπρίκι για να κρυώσει. Στη συνέχεια, το ρολάρουμε στον πάγκο της κουζίνας πιέζοντας ελαφρώς για να ραγίσει το τσόφλι και να αρχίσει να σπάει. Ξεκινάμε να...
Κάνουμε τον αρακά σούπα και μάλιστα πεντανόστιμη...
Μια ήρεμη γωνιά με καλούδια και συνταγές από τη λεβεντογέννα Κρήτη, στο Παγκράτι.
Τo «ανάμεικτο» ισπανικό πιλάφι σε μια εκδοχή εξπρές...
Ενα ταβερνάκι στο Πολύδροσο με οικογενειακή παράδοση και ατμόσφαιρα.