Συνοδεύουμε με ψωμί και ένα κομμάτι κασέρι από τη Μακεδονία.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο κοκκινοπίπερο και σερβίρουμε...
Και δεντρολίβανο του πάει και θυμάρι και λουίζα. Και μια τηγανιά πατάτες από δίπλα.
Έτσι λένε στην Κύθνο αυτές τις σφαιρικές τυροκροκέτες, τραγανές και πεντανόστιμες.
Έπεσε ελαφρώς περισσότερο πιπέρι στη σάλτσα ντομάτας; Ρίξτε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή λίγη ζάχαρη (δοκιμάζοντας πάντα ενδιάμεσα ώστε να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα) και θα δείτε αμέσως διαφορά.
H κλασική θέλει μόνο αυγό, η «ελληνική» φτιάχνεται με κρέμα, εμείς σας προτείνουμε μία ενδιάμεση λύση. Α! και αντί για πανσέτα, βάζουμε χωριάτικο λουκάνικο.
Η κλασική γαλλική συνταγή δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και -εντάξει- λίγο παραπάνω χρόνο απ’ ό,τι σας έχουμε συνηθίσει...