Πρωτότυπη και εύκολη λαγάνα για τα Κούλουμα.
Μια χορτοφαγική εκδοχή πίτσας. Παλιά την έψηναν στο φούρνο χωρίς ταψί. Τώρα θα σας έλεγα να τη βάλετε στο μεγάλο ταψί του φούρνου, αφού το στρώσετε με λαδόχαρτο. Οι Πόντιοι τη συνηθίζουν με μαύρα λάχανα (χόρτα με πλατύ βαθυπράσινο φύλλο), με τα...
Ζύμη μπριζέ: απλή, ελαφριά και τραγανή. Αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε όποια άλλη ζύμη θέλουμε. Έχει τραγανή και ταυτόχρονα αφράτη υφή, είναι εύθραυστη και άγλυκη. Είναι εξαιρετικά εύκολη και απλή: τα δύο βασικά...
Ο κατά πολλούς βασιλιάς των χριστουγεννιάτικων γλυκών είναι ένα κουλουράκι με ζύμη ελαιολάδου, που φόρεσε και αυτό τα γιορτινά του, αφού περιχύθηκε με σιρόπι και μέλι και πασπαλίστηκε με καρύδια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα το μελομακάρονο, γιατί...
Ζαγορίσια μαγειρική χωρίς πίτα δε γίνεται. Γι' αυτό ο Κώστας Τσουμάνης μας ετοίμασε αυτή τη πίτα με ξερά, ψημένα φύλλα. Όλη η γαστρονομία του Ζαγορίου σε ένα απολαυστικό αφιέρωμα στον «Γ» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή.
Ο Άρης Σκλαβενίτης επιλέγει το κρασί της εβδομάδας!
Mοσχάτο, Mαλαγουζιά, Mοσχοφίλερο ξεδιπλώνουν τα αρώματά τους στο ποτήρι και απαιτούν μεζέδες που ταιριάζουν.