Οι ελιές Καλαμών δίνουν μια ξεχωριστή και πλούσια γεύση στα κεφτεδάκια.
Εξαιρετικό ντιπ για να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια του γεύματος.
Δε θα σας φτάσουν όλα τα κριτσίνια του κόσμου για να απολαύσετε το συγκεκριμένο ντιπ.
Υλικά(για 1 ντάκο): περίπου 1/2 φλιτζ. τσαγιού υπόλοιπα φασολάκια λαδερά, 1 ντάκος κρίθινος, 1 μεσαίου μεγέθους ντομάτα, 2 - 3 ελιές Καλαμών, ξεκουκουτσιασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια, 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη, 1 κουτ. γλυκού χυμός...
Σαλάτα με φασολάκια και άλλα καλοκαιρινά λαχανικά.
Καινούρια λάδια και ελιές, πρωτότυπες παρασκευές ελιάς και άλλα πολλά ενδιαφέροντα μάθαμε και δοκιμάσαμε στην Gourmet Olive Exhibition που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Πράσινες, τσακιστές, θρούμπες, ξιδάτες, κολυμπάδες ή αλμάδες, οι ελιές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό τραπέζι, όλες τις εποχές και σε όλες τις πιθανές εκδοχές· πόσω μάλλον τη Σαρακοστή.
Θρυλική μακαρονάδα πρωτοφτιάχτηκε στο νησάκι Ischia, στον κόλπο της Νάπολης, και συνδυάζει ιδανικά την ντομάτα με τις αντζούγιες, την κάππαρη, τις ελιές και την καυτερή πιπεριά.