Η ξιδάτη σάλτσα που δημιουργείται όταν εξατμιστούν τα υγρά του ψησίματος είναι ο τέλειος επίλογος της μαγειρικής.
Μια μπριζόλα βάρους περίπου 200 γρ. και πάχους 1,5 - 2 εκ. θα υπολογίζουμε πως χρειάζεται περίπου 12 - 15 λεπτά ψήσιμο σε μέτρια φωτιά. Στην αρχή χρειάζεται πολύ δυνατή φωτιά. Πριν τις βάλουμε μέσα, ελέγχουμε αν το σκεύος έχει κάψει καλά. Αν πρόκειται...
Μπριζόλες λαιμού: Είναι πολύ μαλακές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λίπος, που φτάνει από 20% έως 40%, ανάλογα με το σιτηρέσιο του ζώου. Γίνονται πολύ νόστιμες ως τηγανιά, γιατί διατηρούν την τρυφερότητά τους. Κατά το ψήσιμο δεν προτείνεται...
Αποδεδειγμένα, οι χοιρινές μπριζόλες είναι το αγαπημένο comfort food των ελληνικών νοικοκυριών. Σοτέ ή τηγανητό, αυτό το νόστιμο κομμάτι χοιρινού ψήνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά. Μπριζόλες παίρνουμε από το λαιμό και από τη ράχη του χοιρινού. Το...
Το ντόπιο χοιρινό, κατ’ επέκταση και οι μπριζόλες, καλύπτει περίπου το 40% της ελληνικής αγοράς, ενώ το 60% εισάγεται από φάρμες εντατικής εκτροφής της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Η προέλευση του ζώου, όμως, δεν συνδέεται...
Το κόκαλο δυσχεραίνει το ψήσιμο, αλλά δίνει νοστιμιά Μαγειρεύοντας τις μπριζόλες με το κόκαλο, το φαγητό γίνεται νοστιμότερο. Ωστόσο, μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να το αφαιρέσει από την μπριζόλα, ώστε να εξασφαλίσουμε το ψήσιμο ακόμη...
Μια γρήγορη τηγανιά με μπόλικες πιπεριές που δίνουν πλούσια γεύση και αρώματα στο κρέας. Μπορείτε να τη συνοδέψετε με τηγανητές πατάτες ή πιλαφάκι.