Αναβαθμίζουν τα μαγειρέματά μας οπτικά αλλά και γευστικά. Είναι κατάλληλα για ωμή χρήση αλλά και γρήγορες παρασκευές χωρίς μεγάλους χρόνους μαγειρέματος. Μαθαίνουμε τα μυστικά τους και τα δοκιμάζουμε σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές.
Δύο είναι τα βασικά σκεύη για το μαγείρεμα στον ατμό: μια κατσαρόλα και ένα τρυπητό σκεύος, που είτε θα εφαρμόσει στο χείλος της είτε θα τοποθετηθεί στο εσωτερικό, στηριζόμενο στα «ποδαράκια» του, αν διαθέτει, ή σε ειδικά στηρίγματα που πωλούνται...
Τα βασικά είδη σούπας Η γκάµα µυρωδικών και λαχανικών που χρησιµοποιούµε στις σούπες είναι ευρύτατη. Οι συνδυασµοί εξαρτώνται από το είδος της σούπας. Προσέχουµε συνεπώς να ταιριάζουν οι μυρωδιές µε την πρώτη ύλη της συνταγής. Στον...
Ο διάσημος σεφ Quique Dacosta μαγείρεψε στη Μύκονο και μας μίλησε για όλα αυτά που τον συγκινούν στη μαγειρική.
Επιλέγουμε κομματια με κόκαλο Μπορούμε να βράσουμε ολόκληρο κοτόπουλο ή μόνο μπούτια ή στήθη, έχοντας κάτα νου πως η σούπα θα γίνει πιο γευστική αν τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε έχουν κόκαλο. Φιλέτα χρησιμοποιούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε...