Υλικά (για 2 άτομα): περίπου 1 μερίδα πρασόρυζο (με τα υγρά του), 1 κεσές γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, κοπανισμένος, 100 ml νερό, 1 κουτ. σούπας φουντούκια ή αμύγδαλα ή κουκουνάρια, καβουρντισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς...
Υλικά (για 4 άτομα): 1½ φλιτζ. τσαγιού πράσινη σαλάτα ή όση σας έχει μείνει (στραγγισμένη από τη σάλτσα της), 1½ φλιτζ. τσαγιού διάφορα άλλα χόρτα ή λαχανικά κομμένα (σπανάκι ή μαρούλι, μαζί με τριμμένο καρότο ή λίγο φρέσκο κρεμμύδι), 1 κουτ. γλυκού...
Ντιπ: Ιδανική πρόταση για μικρές ποσότητες περισσευμάτων. Στραγγίζουμε την πράσινη σαλάτα που έχει περισσέψει και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει πολτός. Την εμπλουτίζουμε με λίγο γιαούρτι ή κατίκι, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε...
Ο σολομός και η σαλάτα που τον συνοδεύει βρίσκουν το οινικό ταίρι τους σε ένα βορειοελλαδίτικο Ασύρτικο.
Λαχταριστό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο για την οικογένεια και τους φίλους μας.
Σαλάτα νόστιμη και δροσερή που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα κρέατα στο γεύμα σας.
Υλικά για 4 άτομα: περίπου 1½ φλιτζ. τσαγιού πατάτες γιαχνί (στραγγισμένες από τη σάλτσα), σε μικρούς κύβους, 6 αυγά, 1/3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι, 1/2 φλιτζ. τσαγιού σκληρό κίτρινο τυρί, τριμμένο (π.χ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι) ή περισσεύματα τριμμένων...
Όλος ο Άθωνας στο πιάτο σας!