Αν τα αποξηραμένα φρούτα που έχουμε στο ντουλάπι έγιναν με τον καιρό πολύ σκληρά και άκαμπτα και δεν θέλουμε να τα μουλιάσουμε σε χλιαρό νερό, πράγμα το οποίο συνήθως τα παραμαλακώνει και ενδείκνυται μόνο για συνταγές στις οποίες δεν μας...
Η επιτυχία πολλών φουρνιστών φαγητών και γλυκών εξαρτάται -μεταξύ άλλων- και από το πόσο καλά προθερμασμένος είναι ο φούρνος μας. Έτσι, φροντίζουμε κατά την προετοιμασία του φαγητού ή του γλυκού να ανάβουμε το φούρνο εγκαίρως, έτσι ώστε όταν...
Συνοδεύουμε με φιλέτο κοτόπουλου ή λουκάνικα ψητά ή πουρέ πατάτας.
Ένα αλλιώτικο μπριάμ, πολύ αρωματικό και ιδιαίτερα νόστιμο.
Για την 12η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ευγενίας Ροΐδου.
Όταν ψήνουμε πίτες, φροντίζουμε να τις βάλουμε σε μία από τις χαμηλές θέσεις μέσα στον φούρνο, σε κοντινή δηλαδή απόσταση από την κάτω αντίσταση. Αυτό το κάνουμε γιατί έτσι ψήνεται καλύτερα και το κάτω φύλλο της πίτας, το οποίο «κουβαλάει»...
Οι Γάλλοι το λένε en papillote, εμείς «στο πακέτο». Η νοστιμιά πάντως είναι η ίδια.