Για ένατη χρονιά τιμήθηκαν παραγωγοί, έμποροι και διακινητές προϊόντων υψηλής ευθύνης, που με μεράκι και επαγγελματισμό συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.
Όταν η συνέργεια έχει στόχο τη δημιουργία νέων προϊόντων και την προσφορά στο κοινό σύνολο τότε μόνο όμορφα πράγματα μπορεί να προκύψουν.
Μια αρχαία ποικιλία που καλλιεργείται περί το Αργος μάς δίνει τις περίφημες δαμασκηνοελιές. Και ένας άνθρωπος που δεν προοριζόταν για ελαιοπαραγωγός κατάφερε να τις επεξεργαστεί με τον καλύτερο τρόπο και να μας δώσει ένα ξεχωριστό προϊόν.
Μια θαλασσινή ταβέρνα στην Τήνο, το Θαλασσάκι, υπογραμμίζει τι σημαίνει ελληνική κουζίνα. Παραδοσιακή χωρίς κολλήματα, μοντέρνα χωρίς εκζήτηση. Με βάση τα τοπικά προϊόντα, με φαντασία και δημιουργικότητα.
Ενα εμβληματικό ελληνικό προϊόν παράγει η Κρι - Κρι στις Σέρρες. Το γιαούρτι της ξεχωρίζει ανάμεσα στα αντίστοιχα προϊόντα ευρείας καταναλώσεως. Και, επιπλέον, μας γλυκαίνει με τα παγωτά της.
Το «εθνικό μας» ποτό, η ρετσίνα, κακοποιήθηκε επί χρόνια στα βαρέλια, όταν το χύμα ήταν η μόνη επιλογή, και θεωρήθηκε κρασί δεύτερης ποιότητας. Στα χέρια του οινοποιού Στέλιου Κεχρή άλλαξε κατηγορία και κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση.
Τους ελαιώνες της Κέρκυρας τους ξέρουμε όλοι για την ομορφιά που δίνουν στο τοπίο του νησιού. Ποιος, όμως, ήξερε το κερκυραϊκό λάδι; Κανείς, γιατί ακόμη και οι ίδιοι οι παραγωγοί του θεωρούσαν ότι δεν είναι καλό. Και όμως, δύο νέοι άνθρωποι το...