Νόστιμα λαδερά και μαγειρευτά, άφθονο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, με βασιλιά το φημισμένο υδραίικο καλαμάρι που οι ντόπιοι μαγαζάτορες μαζεύουν από νωρίς για να έχουν το καλοκαίρι. Αυτά θα βρεις στις ταβέρνες και στα εστιατόρια του διατηρητέου...
Διαλέγουμε φιλέτο από στήθος ή, προτιμότερο, από μπούτι κοτόπουλου που είναι πιο ζουμερό. Αν θέλουμε χοιρινό, ζητάμε ένα τρυφερό κομμάτι, χωρίς κόκαλο (από λαιμό, σπάλα, κιλότο ή πανσέτα). Το κρέας πρέπει να είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια, κόντρα...
«Ευτυχώς, άλλαξαν τα πράγματα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η γνώση μας για την ελληνική αγροτική κουζίνα, για την παραδοσιακή γαστρονομία μας, άλλαξε τη σχέση μας με τα φρούτα στη μαγειρική.»
Κόκκινα ελαφριά κρασιά από την ιδιαίτερη ποικιλία που δανείστηκε το όνομα του όγδοου μήνα του χρόνου. Τα απολαμβάνουμε παγωμένα στους 18° C.
Γρήγορα και ξεκούραστα φτιάχνουμε ένα πεντανόστιμο και δροσερό σαγανάκι γαρίδας.
Ο Άρης Σκλαβενίτης επιλέγει...
Στο «Γ» που κυκλοφορεί στις 13/08 θα βρείτε μεζεδάκια για να συνοδέψετε τα καλοκαιρινά απογεύματα σας.
Μοναδικά φρουτογεύματα ιδανικά για τα ζεστά μεσημέρια του Αυγούστου θα βρείτε στο «Γ» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 13/08 με την Καθημερινή.