Κράτος εν κράτει η Κρήτη, θα μπορούσε άνετα να ζήσει μόνο από τα προϊόντα της. Και τι προϊόντα: γραβιέρα που συγκρίνεται μόνο με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο, άγρια βότανα και χόρτα σαν το σταμναγκάθι και τους σκόλυμπρους, μέλι, αλλαντικά, και,...
Η εικόνα της Ηπείρου, με τα ψηλά βουνά και τη λίγη καλλιεργήσιμη γη, έχει συνδεθεί με τη φτώχεια, τη μετανάστευση, την εγκατάλειψη. Είναι όμως έτσι ή μήπως μέσα στις δύσκολες συνθήκες μεγαλουργούν οι παραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι, οι μαγείρισσες; Το...
Εκλεκτά τυριά, όπως η «φέτα», το ξεροτύρι και η πρέτζα, κρασιά, όπως η Ρομπόλα, αναρίθμητα μυρωδικά, ένα σωρό ασυνήθιστες χορτομαγειρίες και δεκάδες πίτες συνθέτουν τη γαστρονομική ταυτότητα της όμορφης Επτανήσου.
Η παραδοσιακή μαγειρική ως δυναμική, ποιητική διαδικασία.
Ένα ιδιαίτερο και άκρως γευστικό φαγητό από την Εύη Βουτσινά.
Οινοτουρισμός, ντόπια γαστρονομία και μια μεγαλειώδης φύση που σε ξεμυαλίζει.
Ένα πλούσιο, σπιτικό φαγητό και για όσους τηρούν τη νηστεία των Χριστουγέννων.
Στην Ελλάδα καλλιεργείται στους περισσότερους αμπελώνες τόσο της βόρειας όσο και της νότιας Ελλάδας, με αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα, κάτι που θα διαπιστώσετε και από τις υψηλές βαθμολογίες που έχουν συγκεντρώσει τα κρασιά της γευστικής μας...