Μοσχαράκι κοκκινιστό με καταπράσινο αρακά και αρωματικό δυόσμο.
Ανοιξιάτικη ομελέτα με φρέσκα λαχανικά εποχής.
Κερκυραϊκό χριστόψωμο, παραδοσιακά σε σχήμα περιστεριού, κάτι ανάμεσα σε γλυκό ψωμί και άγλυκο τσουρέκι.
Πράσινες, τσακιστές, θρούμπες, ξιδάτες, κολυμπάδες ή αλμάδες, οι ελιές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό τραπέζι, όλες τις εποχές και σε όλες τις πιθανές εκδοχές· πόσω μάλλον τη Σαρακοστή.
Μπακαλιαράκια τηγανητά γρήγορα και εύκολα.