Συναντήσαμε τον Κώστα Διαμάντη, ιδιοκτήτη της ιστορικής ταβέρνας των Πετραλώνων, που συνεχίζει να μαγειρεύει αυθεντική ελληνική κουζίνα.
Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στη δίαιτα όσων πάσχουν από τη νόσο κοιλιοκάκη. Η κοιλιοκάκη είναι µια γενετική, αυτοάνοση πάθηση που προκαλείται από δυσανεξία στη γλουτένη, µια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στο κριθάρι, στη βρόµη και...
Απολαύσαμε δροσιά και νοστιμότατους μεζέδες στην καταπράσινη αυλή της ιστορικής μπιραρίας του Χαλανδρίου.
Κόκορας κρασάτος με φάβα και σάλτσα με ροδοπέταλα (!), φασολάκια με μανιτάρια σοτέ, χειροποίητος γύρος. Αληθινά δημιουργική ελληνική κουζίνα στη Φράτσια.
Ο Γιάννης Λεμονής γράφει για τα γλυκίσματα που έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες.
Ετοιμάζουμε και μια απλή ντοματοσαλάτα και απολαμβάνουμε.
Τέλειο μαζί με φρυγανισμένο ψωμί για να συνοδεύσουμε το κόκκινο κρασί που θα ανοίξουμε το βράδυ.
Πλούσια, χορταστική και άκρως αυγουστιάτικη σαλάτα!