Όταν ο Λευτέρης Λαζάρου, του εστιατορίου Varoulko Seaside, και ο Naruse Fumiaki, του Rakkan Bar Restaurant, συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός κοινού menu, τότε μιλάμε για το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς.
Ξεχασμένη η λαχανίδα της κατοχής επανήλθε τα τελευταία χρόνια καρφιτσωμένη με αστέρια michelin, με τα χαρακτηριστικά της υπερτροφής και τα καλά της ωμοφαγίας.
Μπορούν να έχουν σχέση οι Βόρειοι με τους Νότιους; Ναι, στο τραπέζι. Αυτή είναι τουλάχιστον η πεποίθηση του εστιατόριου Safka που συνδυάζει εδέσματα της Nordic Cuisine με ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, ένα ραντεβού που δίνεται δύο φορές κάθε μήνα.