Ένα υπέροχο ριζότο οτι πρέπει για τις καλοκαιρινές μέρες.
Μελωμένο ψάρι με λαχανικά και μπόλικο σκορδάκι.
Με ΠΟΠ πατάτες, αξιώτικο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα και φρέσκο δυόσμο γίνονται οι πιο αφράτοι πατατοκεφτέδες.
Υλικά (για περίπου 12 τεμάχια): περίπου 200 γρ. μαγειρεμένο κρέας από γιουβέτσι (ή όσο περίσσεψε), το κριθαράκι από το γιουβέτσι (θα χρειαστούμε συνολικά 3 - 4 φλιτζάνια. Αν τα περισσεύματα από το γιουβέτσι δεν αρκούν, συμπληρώνουμε με ψίχουλα ψωμιού,...
Σεφουκλωτή, η χορτόπιτα με τις σταφίδες. Παίρνει το όνομά της από τα σέφουκλα, δηλαδή τα σέσκουλα. Στα περισσότερα χωριά την περιχύνουν με μέλι.
Μύρισε καλοκαιράκι και τι καλύτερο από ψαράκι με δροσερή και χορταστική σαλάτα.
«Για τον αισθητή Καβάφη ένα απόσταγμα από βότανα «κατά τες συνταγές αρχαίων Ελληνοσύρων μάγων καμωμένο» ήταν αίτημα προσωπικό που μεταλλάχθηκε σε αγαθό δημόσιο, καθώς ο καημός του έγινε ποίηση εξαίσια, κτήμα, δυνητικά, όλων μας.»
Ούτε κρεμμύδι ούτε χυμό ντομάτας έχει αυτό το πιλαφάκι. Είναι όμως μυρωδάτο και μαζί με μια πράσινη σαλάτα γίνεται υπέροχο γεύμα.