Δυο δάσκαλοι απ’ το Πλωμάρι παράγουν με βιολογικές μεθόδους τo εξαιρετικό φρουτώδες ελαιόλαδο Eιρήνη, το οποίο έχει κατακτήσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.
Oι καλοσχεδιασμένες ετικέτες των προϊόντων του Οίκου Αδαμαντίνα έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της γεύσης και της εξαιρετικής πρώτης ύλης.
Από το πείσμα ενός παραγωγού, του Κωνσταντίνου Σκριβάνου, να αποδείξει ότι στην Ελλάδα παράγεται το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο προέκυψε το Έλαιον Πέλανος Αγήρων.
Ενα μεστό, στιβαρό λάδι, με σπάνια γεύση και ξεχωριστή μυρωδιά μάς οδήγησε λίγο έξω από τον Πύργο Ηλείας, στους ελαιώνες Μερκούρη.
Εξαιρετικό ελαιόλαδο με διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων από δύο αδέλφια, τον Νίκο και το Θεόδωρο Παπαδάκο στους Σουστιάνους της Λακωνίας.
Ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο που έθεσε τις βάσεις για το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας στη χώρα μας.
Παράγει με ζήλο οπωροκηπευτικά, φρούτα και ελιές σ’ ένα δύσκολο τόπο με μόνο συμπαραστάτη το κουράγιο του.
Με πείσμα και πολλή προσωπική δουλειά οι γυναίκες του Μεσότοπου διαπρέπουν στην παρασκευή παραδοσιακών γλυκών και αλμυρών προϊόντων.