
Νοτιοαφρικανική κουζίνα με θαλασσινό προσανατολισμό και λογική... μοιράσματος στο Ψυχικό.
Ένα μεζεδάκι που "σπάει" τη ρουτίνα, διόλου μπελαλίδικο.
Νοστιμιές για να προθερμάνουμε τον ουρανίσκο πριν το μεγάλο φαγοπότι.
Παραλλαγή του περίφημου γαλλικού κοντιμέντου. Ένα εξαίσιο έδεσμα για το γιορτινό τραπέζι.
Μέλι, βότανα, τυριά, το μοναδικό στον κόσμο ελαιόλαδο της Νεάπολης και της Τροιζηνίας, οι ελιές της Καλαμάτας, της Σπάρτης οι πορτοκαλιές και τα «ξινά» του Αργους. Oλ’ αυτά σ’ έναν «εξανθρωπισμένο» τόπο, που μαγειρεύει από καταβολής κόσμου.
Ποτάμια και βουνά, δάση, μικρές πεδιάδες και η Θεσσαλονίκη με τους πρόσφυγές της δίνουν το χαρακτήρα των προϊόντων και της μαγειρικής. Ελιές και λάδι, φρούτα της Ημαθίας, αλλαντικά από τη Δράμα και τις Σέρρες, κασέρι Ξάνθης και Σοχού, ποντιακά...
Εκλεκτά τυριά, όπως η «φέτα», το ξεροτύρι και η πρέτζα, κρασιά, όπως η Ρομπόλα, αναρίθμητα μυρωδικά, ένα σωρό ασυνήθιστες χορτομαγειρίες και δεκάδες πίτες συνθέτουν τη γαστρονομική ταυτότητα της όμορφης Επτανήσου.
Εξωτική ψαροφαγία για απαιτητικούς ουρανίσκους.