Ένα πρωτότυπο πιλάφι απαράμιλλης νοστιμιάς.
Επίσημο κάλεσμα χωρίς πίτα στο τραπέζι, γίνεται;
Αγαπά τις μαρινάδες καθώς και τα μαγειρέματα με κρασί και υλικά που του προσδίδουν μια γλυκιά νότα, ενώ στα ποτήρια απαιτεί ένταση και ρώμη.
Το εξαιρετικής νοστιμιάς πουλερικό σε μια σπέσιαλ εκδοχή.
Ο γαλακτοκόμος Ιωάννης Λιάμπεης στο έργο του «Γαλακτοκομία και τυροκομία μετά εικόνων» (1899) σημειώνει μεταξύ άλλων για την κοπανιστή «ο τυρός ούτος έχει γεύσιν δριμείαν και πιπερίζουσαν, ως εκ των ιδιοτήτων δε τούτων θεωρείται ορεκτικό...