Υλικά για 1 ταψί διαμ. 22 εκ.: 2 - 3 φλιτζ. τσαγιού βρασμένο μπρόκολο ή κουνουπίδι (τα μεγάλα «μπουκετάκια» και τα πιο σκληρά κοτσάνια από το λαχανικό τα κόβουμε σε μικρότερα για να απλωθούν ομοιόμορφα στο ταψί), 150 γρ. καπνιστό μπέικον ή γαλοπούλα ή...
Υλικά για 4 άτομα: περίπου 1½ φλιτζ. τσαγιού πατάτες γιαχνί (στραγγισμένες από τη σάλτσα), σε μικρούς κύβους, 6 αυγά, 1/3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι, 1/2 φλιτζ. τσαγιού σκληρό κίτρινο τυρί, τριμμένο (π.χ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι) ή περισσεύματα τριμμένων...
Εύκολη πίτα με ελάχιστα υλικά αλλά περισσή νοστιμάδα.
Μην παραλείψετε την αρωματική σάλτσα καθώς συνοδεύει το πιάτο μας με τον καλύτερο τρόπο!
Εδώ τρώνε οι Μεσσήνιοι που μένουν στην Αθήνα.
Μπορείτε να τη σερβίρετε μόνη της ή σε συνδυασμό με ψητές σαρδέλες ή κολιουδάκια, που ταιριάζουν πολύ.
Η μελιτζάνα εντάχθηκε με μεγάλη επιτυχία στην εγχώρια μαγειρική, εμπλουτίζοντας το καλοκαιρινό μας εδεσματολόγιο με πεντανόστιμα πιάτα, κάποια τοπικά και κάποια τόσο πολυμαγειρεμένα σε όλη τη χώρα
Ο Απόστολος Μούντριχας και η Λένγκα Γρηγοριάδου μάς αφηγούνται πώς γεννήθηκε το Κτήμα Avantis και πώς σήμερα στο ιδιαίτερο μικροκλίμα της Εύβοιας παράγουν μια σειρά από εξαιρετικά κρασιά.