Η λογική απλή: στο μπριάμ βάζουμε ό,τι λαχανικό μάς βρίσκεται. Κάτι που έκαναν και οι παλιές νοικοκυρές, αξιοποιώντας τα περισσεύματα ή τα καθημερινά μαζέματα από το μποστάνι.
Τον Αύγουστο, τα φρέσκα καλαμάρια είναι λιγοστά και η τιμή τους τσουχτερή. Δεν υπάρχει λόγος, όμως, να μη χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Είναι προτιμότερο, βέβαια, να αγοράζουμε ολόκληρα καλαμάρια και όχι ροδέλες, γιατί είναι αμφιβόλου ποιότητος....
1ος τρόπος: Μόνο με αλεύρι Το αλεύρωμα είναι ο πιο απλός τρόπος παναρίσματος. Δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από υλικά που περιέχουν πολύ νερό στη σάρκα τους και βοηθάει να μην καούν, αλλά να γίνουν τραγανά. Απαραίτητη προϋπόθεση...
Νόστιμα λαδερά και μαγειρευτά, άφθονο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, με βασιλιά το φημισμένο υδραίικο καλαμάρι που οι ντόπιοι μαγαζάτορες μαζεύουν από νωρίς για να έχουν το καλοκαίρι. Αυτά θα βρεις στις ταβέρνες και στα εστιατόρια του διατηρητέου...
Νόστιμα λαδερά και μαγειρευτά, άφθονο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, με βασιλιά το φημισμένο υδραίικο καλαμάρι που οι ντόπιοι μαγαζάτορες μαζεύουν από νωρίς για να έχουν το καλοκαίρι. Αυτά θα βρεις στις ταβέρνες και στα εστιατόρια του διατηρητέου...
«Ευτυχώς, άλλαξαν τα πράγματα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η γνώση μας για την ελληνική αγροτική κουζίνα, για την παραδοσιακή γαστρονομία μας, άλλαξε τη σχέση μας με τα φρούτα στη μαγειρική.»