Δυο νέα παράθυρα ανοίγονται στον οινικό μας κόσμο. Δυο παράθυρα που αντικρίζουν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και του Ιονίου. Είναι τα νεαρά χαϊδεμένα κτήματα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή στην Σαντορίνη και στην Ηλεία.
Είναι ο τόπος ή μάλλον η διευρυμένη προσέγγιση ενός τόπου, το terroir, ο σπουδαιότερος παράγοντας σε ένα κρασί; Μήπως ο οινοποιός, με βαθιά κατανόηση του τι σημαίνει αμπέλι και κρασί, παίζει σημαντικότερο ρόλο;
Μία από τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες στον κόσμο του κρασιού, ο βαρόνος Patrick de Ladoucette, πίνει ένα ποτήρι Ασύρτικο με την Τίνα Παπασίνου, η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να του κάνει μερικές ερωτήσεις.
Ο Κώστας Κωνσταντινίδης* διηγείται μια όμορφη θηραϊκή ιστορία, παλιά και καινούργια συνάμα, σαν το σαντορινιό κρασί.
Χρόνης Δαμαλάς, Ευριπίδης Αποστολίδης και Cavo Tagoo φέρνουν το Ovac της Σαντορίνης στο νησί των ανέμων.
Συστημένοι από Σαντορινιούς καλοφαγάδες πήγαμε στο μαγαζί της Ρόζας Δαμίγου που λειτουργεί από το 1983.
Απαντάμε με ρετσίνα, Σαντορίνες, τσίπουρο, ούζο, αλλά και σαμπάνια και γαλλικά κρασιά.