Οσοι τις έχουν δοκιμάσει ομονοούν πως πρόκειται για τις πιο νόστιμες φακές. Ο λόγος για τις φακές Εγκλουβής, που καλλιεργούνται μόνο στη Λευκάδα, σε ένα οροπέδιο πάνω από το φερώνυμο χωριό.
Εκτός από το ψωμί, δοκιμάστε να την αλείψετε σε κέικ, αφού τη ζεστάνετε και την αραιώσετε με λίγο νερό ή με κονιάκ. Επίσης δοκιμάστε την πάνω σε ανθότυρο ή μυζήθρα.
Ένα σπέσιαλ φαγητό για ιδιαίτερες περιστάσεις.
Ο δημιουργός της Οινοφόρου μιλάει για τη δική του πορεία, αλλά και για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό κρασί - εντός και εκτός συνόρων.