Επειδή η ποσότητα της σάλτσας είναι μεγάλη, όση περισσέψει τη διατηρούμε στο ψυγείο μερικές ακόμη μέρες για μελλοντική χρήση. Ταιριάζει πολύ και με ψάρια.
Για να ξεφλουδίζουμε εύκολα τις ψητές πιπεριές, ακλουθούμε μερικές πολύ απλές συμβουλές: Καταρχήν τις ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά (στο γκριλ ή στα κάρβουνα), μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει καλά και να σχιστεί. Τότε, τις μεταφέρουμε αμέσως σε ένα...
Λίγες θερμίδες και περισσή γεύση, σε αυτήν την εύκολη συνταγή για σολομό της Νένας Ισμυρνόγλου.
Στο τεύχος με την Καθημερινή αυτής της Κυριακής αποδεικνύουμε πόσο νόστιμο μπορεί να είναι το μαγείρεμα στον ατμό!
Αν ψεκάσουμε τον φούρνο, στον οποίο πρόκειται να ψήσουμε ψωμί, με λίγο νερό, τότε θα δημιουργηθεί ατμός και το ψωμί μας θα ψηθεί καλύτερα, ενώ η κόρα του θα γίνει τραγανή.
Τα καλαμάρια και τα θράψαλα που γεμίζουμε με ρύζι, όταν μαγειρεύονται, έχουν την τάση να διογκώνονται πολύ και να «σκάνε». Για το λόγο αυτό προσέχουμε δύο πράγματα: πρώτον, δεν τα γεμίζουμε με τη γέμιση έως πάνω και, δεύτερον, κάνουμε μια πολύ...