Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο καμένο ρύζι στον πάτο του τηγανιού - έτσι την προτιμούν στη μεσογειακή πόλη, που θεωρείται πατρίδα του παραδοσιακού ισπανικού πιάτου.
Με τα λόγια της σεφ: «Τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό. Απλό, μεγαλειώδες, ελληνικό. Μου αρέσουν να είναι χυλωμένα, αλλά όχι παραγινωμένα. Γι’ αυτό αποφάσισα να τα κάνω ριζότο, με “ελεγχόμενο” χύλωμα».
Το φαγητό αυτό έχει τον μπελά της ευρέσεως γερών κολοκυθανθών και του καθαρισμού τους ωστόσο το αποτέλεσμα μας αποζημειώνει και με το παραπάνω.
Νόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια με μια υπέροχα μυρωδάτη σάλτσα.
Κριθαράκι κοκκινιστό με γαρίδες. Αυτό το φαγητό φέρνει πλούσιες καλοκαιρινές μυρωδιές στο Κυριακάτικο τραπέζι μας.
Μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου με μόλις 371 θερμίδες το καθένα!
Το φαγητό αυτό προέρχεται από την εποχή της Ενετοκρατίας στο νησί. Πρόκειται για λεπτές φέτες από μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο με κρασί, πολύ σκόρδο και μαϊντανό.
Ριζότο με το λαχανικό του μήνα, που δεν είναι άλλο από το καταπράσινο κολοκυθάκι.