Αναβαθμίζουν τα μαγειρέματά μας οπτικά αλλά και γευστικά. Είναι κατάλληλα για ωμή χρήση αλλά και γρήγορες παρασκευές χωρίς μεγάλους χρόνους μαγειρέματος. Μαθαίνουμε τα μυστικά τους και τα δοκιμάζουμε σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές.
Tο κατεξοχήν χειμωνιάτικο -και κατ’ επέκταση αποκριάτικο- κρέας είναι το χοιρινό, που καταναλώνεται μαζικά και το Δωδεκάμερο, οπότε δοξάζονται και τα πουλερικά, κότες και γαλοπούλες.
Ο πουρές πατάτας, λόγω του ευπροσάρμοστου γευστικού χαρακτήρα του, μπορεί να εμπλουτιστεί με πουρέδες από διάφορα λαχανικά. Με αυτόν τον τρόπο «σπάμε» τη μονοτονία στο καθημερινό μας διαιτολόγιο και, επίσης, «κρύβουμε» διάφορα θρεπτικά υλικά...
Το κρασί της εβδομάδας!
Δύο είναι τα βασικά σκεύη για το μαγείρεμα στον ατμό: μια κατσαρόλα και ένα τρυπητό σκεύος, που είτε θα εφαρμόσει στο χείλος της είτε θα τοποθετηθεί στο εσωτερικό, στηριζόμενο στα «ποδαράκια» του, αν διαθέτει, ή σε ειδικά στηρίγματα που πωλούνται...
Ενας καθηγητής Πληροφορικής, ένας πολιτικός επιστήμονας και ένας τεχνολόγος τροφίμων δούλεψαν, από ανάγκη, στον χώρο της εστίασης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ένωσαν τις δυνάμεις τους, χρησιμοποίησαν την εμπειρία τους...