Πολίτικη κουζίνα, πλούσια σε βούτυρο και αρώματα και το καλύτερο καϊμάκι εκμέκ, φυσικά στην Πόλη.
Εξαιρετικά ευεργετικό για τον οργανισμό, το γιαούρτι μπορεί να νοστιμίσει τη μαγειρική μας, χωρίς να τη φορτώσει με πολλά λιπαρά.
Ο ποντιακής καταγωγής ιδιοκτήτης της εταιρείας Ραγιάν, Θεόφιλος Γεωργιάδης, επέλεξε να τιμήσει τον τόπο του παράγοντας περίφημα τυριά της χαμένης του πατρίδας.
Με πείσμα και πολλή προσωπική δουλειά οι γυναίκες του Μεσότοπου διαπρέπουν στην παρασκευή παραδοσιακών γλυκών και αλμυρών προϊόντων.
Εξαίρετα για πίτες στο φούρνο και τηγανητά τυλιχτάρια, τα τουρκικής καταγωγής φύλλα παρασκευάζονται και από ένα εργαστήριο στη Ροδόπη.