Νόστιμο, ξεχωριστό ψωμί από αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης σε ένα μικρό αρτοποιείο στο Κουκάκι.
Ενα αφιλτράριστο αγουρέλαιο από χονδρολιές Χαλκιδικής γίνεται αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα σε έμπειρους γαστρονόμους κάθε χρόνο.
Στην εκατόχρονη λειτουργία της έχει εκπαιδεύσει γενιές καταρτισμένων επίλεκτων αγροτών και αποτελεί κόσμημα και πόλο έλξης για τη Θεσσαλονίκη.
Στους Κάτω Αποστόλους Κιλκίς, μία οικογενειακή επιχείρηση παράγει εξαιρετικά γαλακτοκομικά προϊόντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή.
Ο ποντιακής καταγωγής ιδιοκτήτης της εταιρείας Ραγιάν, Θεόφιλος Γεωργιάδης, επέλεξε να τιμήσει τον τόπο του παράγοντας περίφημα τυριά της χαμένης του πατρίδας.
Τα αρωματικά, πεντανόστιμα μανιτάρια καλλιεργούνται και αποξηραίνονται σε μια φάρμα έξω από το Κιλκίς.