
Ζουμερές, με τα αρώματα των μπαχαρικών, του κρασιού, του αμπελόφυλλου, πεντανόστιμες. Άλλο πράγμα.
Πριν από έξι χρόνια, η κυρία Ελένη Βασιλειάδου, από τη Ματσούκα του Πόντου, ίδρυσε μια βιοτεχνία στο Ρυάκι Κοζάνης, με στόχο να διασώσει και να διαδώσει τις παραδοσιακές συνταγές που κληρονόμησε από τη γιαγιά της.
Μπολονέζ μόνο με 500 θερμίδες; Γίνεται; Κι όμως ναι!
Επισκεφτήκαμε το Κεντρικό και το Δυτικό Ζαγόρι, δοκιμάσαμε τις μεγαλειώδεις πίτες τους, πουλερικά και κρεατικά, ζυμαρικά, σπιτικά γλυκά και τυροκομικά από ντόπιους παραγωγούς, και σας παρουσιάζουμε δέκα ξενώνες και εστιατόρια που αποδεικνύουν...
Για όσους αγαπούν την λέμον πάι, μια ιδιαίτερη πρόταση από τον Βέλγο μετρ της ζαχαροπλαστικής και νέο συνεργάτη μας, Στέφεν Σιβέ.