Το φαγητό αυτό έχει πατάτες, μελιτζάνες, ντομάτες και μπόλικο ξινότυρο Σύρου!
Λίγο χρονοβόρο αυτό το παστιτσάκι ωστόσο η γεύση του μας αποζημειώνει.
Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξουμε να μαγειρέψουμε τις μελιτζάνες, αφού τις ξεπικρίσουμε όπως προαναφέραμε, πρέπει να τις περάσουμε από το τηγάνι ή να τις ψήσουμε. Συγκεκριμένα: Πολλοί σεφ υποστηρίζουν ότι το τηγάνισμα αναδεικνύει στο έπακρον τη...
Πολλοί επαγγελματίες αλλά και οικιακοί μάγειρες συμφωνούν στο οτι όσο φθινοπωρίζει ο καιρός, τόσο πιο γευστικές είναι οι μελιτζάνες.
Η Νένα Ισμυρνόγλου κάνει τα στερεά παχύρρευστα ( οι μελιτζάνες γίνονται πουρές) και τα «χύμα» (τον κιμά) στερεά, φουσκωτά μπιφτέκια.
Στο άψε σβήσε ετοιμάζουμε το ψαράκι και το στολίζουμε με το πιο καλοκαιρινό, δροσερό και αρωματικό λαχανικό... την κόκκινη ντομάτα.
Πικάντικη η γέμιση, αφράτο και μυρωδάτο το μείγμα του κιμά, «εξισορροπιστική» η σος μουστάρδας. Ενα ρολό-αποκάλυψη.
Η λογική απλή: στο μπριάμ βάζουμε ό,τι λαχανικό μάς βρίσκεται. Κάτι που έκαναν και οι παλιές νοικοκυρές, αξιοποιώντας τα περισσεύματα ή τα καθημερινά μαζέματα από το μποστάνι.