Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα φύλλα για πίτες ή γλυκά (κουρού, σφολιάτα, καταΐφι κλπ), ακολουθούμε ευλαβικά τις οδηγίες απόψυξης του παρασκευαστή. Σε καμία περίπτωση δεν βιαζόμαστε να ξετυλίξουμε το ρολό με τα φύλλα πριν ξεπαγώσει καλά,...
Αν και πολύ νόστιμες όταν ψηθούν, οι αφράτες ελληνικές πίτες που βρίσκουμε στην αγορά φτιάχνονται συνήθως με διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης. Αν παρόλα αυτά είμαστε οπαδοί του κλασικού τυλιχτού σουβλακιού, πρέπει να έχουμε κατά νου πως είναι...
Ινδικό μείγμα μπαχαρικών είναι το γκάραμ μασάλα, που ταιριάζει πολύ σε ψητά κρεατικά, όπως κοτόπουλο ή σουβλάκια αρνιού. Το βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, αλλα μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι ανακατεύοντας σε ίσες δόσεις,...
Οι κυπριακές πίτες έχουν οβάλ σχήμα, είναι πιο ψωμωμένες από τις αραβικές πίτες και το χαρακτηριστικό τους είναι ότι στο εσωτερικό τους δημιουργείται ένα κενό, γι’ αυτό και τις χαράζουμε στη μία τους άκρη με το μαχαίρι για να τις ανοίξουμε,...
Να ένα σάντουιτς ελληνικό, χορταστικό αλλά και ισορροπημένο, απλό αλλά και μια ιδέα γκουρμέ...