Οσα συμβαίνουν στο ροδάκινο φέτος αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα του αλαλούμ που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι παραγωγοί και να επιβαρύνονται οι καταναλωτές.
11 απαντήσεις σε απορίες μας για τα προϊόντα που καταναλώνουμε.
Χαμόγελο, ευγένεια και καλή πρώτη ύλη είναι η ελληνική «συνταγή» που σερβίρει με επιτυχία το «Olive oil & Oregano».
Το 65% της ελληνικής παραγωγής είναι πευκόμελο και προέρχεται από μέλισσες που έχουν τραφεί με τις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellenica.
Τι είναι; Αρτυμα με την πυκνότητα και την υφή σιροπιού με βάση το βαλσαμικό ξίδι. Θυμίζει πετιμέζι στην όψη, η γεύση του όμως είναι γλυκόξινη. Ποια είναι τα βασικά συστατικά του; Διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα. Ορισμένα προϊόντα περιέχουν βαλσαμικό...
Είναι το υγιεινό, το νόστιμο, το οικολογικό; Πόσοι στ’ αλήθεια ξέρουμε τι είναι ποιοτική διατροφή;
Μεταξύ άλλων, προωθείται η απόσυρση από την αγορά προϊόντος με κοινοτική χρηματοδότηση, η ένταξη των προϊόντων στο συσσίτιο στρατιωτικών και νοσοκομειακών μονάδων της χώρας.