Ιταλική πιτσαρία-τρατορία βγαλμένη από σκηνικό που παραπέμπει στη Ρώμη μιας νεανικής ντόλτσε βίτα.
Λίγο ξύσμα λεμονιού και κοκκινοπίπερο στο σερβίρισμα κι έτοιμο το φαγητό μας.
Μαστιχωτά και πεντανόστιμα, τα καλαμαράκια αυτά είναι μια πρωτότυπη εναλλακτική στα «λαδερά» τηγανητά αντίστοιχά τους.
Φτιάξτε το μείγμα αποβραδίς, για να το έχετε έτοιμο αύριο...
Στη μαγειρική δεν πετάμε τίποτα. Γνωστό, πλην όμως σωστό και άξιο επανάληψης (που είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως κ.λπ.). Π.χ. τα κοτσάνια των μυρωδικών τα κρατάμε για την παρασκευή ζωμών. Ok. Σε τι άλλο; Τα δένουμε με σπάγκο και τα βάζουμε σε ένα ρύζι που......
Όσοι δεν νηστεύουν θα βάλουν παρμεζάνα, ενώ όσοι το τηρούν το έθιμο θα φάνε το κριθαράκι τους με το πέστο «ορφανό».
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι φρέσκα φύλλα μυρωδικών της αρεσκείας μας (μαϊντανό, μάραθο, ρόκα, βασιλικό, δυόσμο κ.λπ.), ρίχνοντας σταδιακά όσο ελαιόλαδο χρειάζεται ώστε να μπορούν να γυρίζουν τα μαχαίρια και να πολτοποιηθούν τα...