Η κρέμα φέτας αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για το ιμάμ καθώς δροσίζει και εμπλουτίζει τη γεύση της μελιτζάνας αναδεικνύοντας τη.
Αυτά τα σουβλάκια, μαριναρισμένα με υπέροχη, ελαφρώς γλυκιά σάλτσα τεριγιάκι, είναι πεντανόστιμα είτε τα ψήσετε στο γκριλ είτε στο τηγάνι.
Υλικά (για 8 κομμάτια): ελαιόλαδο για το τηγάνισμα. Για τη γέμιση: περίπου 1½ φλιτζ. τσαγιού περισσεύματα από μαγειρεμένο κιμά μπολονέζ, 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα). Για τη ζύμη: 150 ml χλιαρό νερό, 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά, 1 κουτ....
Υλικά (για 2 άτομα σαν κύριο ή για 4 άτομα σαν μεζές): 2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο επιπλέον, 4 αυγά λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία: Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε,...
Υλικά (για 2 άτομα): 1½ φλιτζ. τσαγιού σάλτσα μπολονέζ, 4 αυγά, 2 ντομάτες ώριμες, πλυμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια (ή 4 ντοματάκια του κουτιού, χοντροκομμένα), 40 ml ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη (προαιρετικά), 1 κουτ. γλυκού...
Υλικά (για 2 άτομα): 2 φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα που περίσσεψε από το μεσημέρι, 1 φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο, 1½ φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Διαδικασία: Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και,...
Ριζότο με το λαχανικό του μήνα, που δεν είναι άλλο από το καταπράσινο κολοκυθάκι.
Η νομοθεσία δεν θέτει όριο για την «λήξη» του μελιού. Δεν θέτει καν ημερομηνία λήξεωςαλλά απλώς «ανάλωση πριν από» που καθορίζεται από τον κάθε μελισσουργό με βάσητο προϊόν του. Ωστόσο, αν διατηρηθεί σε σωστές συνθήκες, το μέλι σπανίως «χαλάει»...