Δημοφιλής σαλάτα της Τοσκάνης, που παραδοσιακά φτιάχνεται με ψωμί που έχει ψηθεί σε ξυλόφουρνο.
Εύκολο, νόστιμο και... «χαμαιλεοντικό» φαγητό η στραπατσάδα (βλ. και καγιανάς), φτιάχνεται με τα ζαρζαβατικά κάθε εποχής, με ή χωρίς τυρί, με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, με, με, με... Η καλοκαιρινή, «ντοματένια» εκδοχή του, από τις πιο...
Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο φιλέτο κοτόπουλου στο τηγάνι και άλλα πολλά λαχταριστά θέματα γιορτάζουμε τα έκτα μας γενέθλια.
Αν ενώσουμε ένα ιταλικό με ένα ελληνικό εστιατόριο, θα φτιάξουμε το «ντομάτες», για μακαρονάδες φτιαγμένες με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Τι γίνεται όταν ζητάμε πιπέρι καγιέν, επειδή το «απαιτεί» η συνταγή, και αυτό που μας δίνουν είναι μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα ή τσίλι; Το χρησιμοποιούμε ή το αφήνουμε για άλλη φορά; Όταν στο φαγητό μας χρειαζόμαστε μια φλογερή νότα, μπορούμε...
Άνοιξε το βάζο με τις πιπεριές και μέχρι να πεις μανέστρα, έτοιμο το φαγητό!
Ένας μεζές-αφορμή για να καλέσουμε την παρέα για ούζο ή κρασί.