Ο μεγάλος κάμπος, μία από τις πιο πλούσιες περιοχές μας. Τυριά, αλλαντικά, αμπέλια και σιτηρά, κτηνοτροφία και μελισσοκομία. Ολα ευδοκιμούν στον ευλογημένο τόπο και μας δίνουν μοναδικά προϊόντα.
Οινοτουρισμός, ντόπια γαστρονομία και μια μεγαλειώδης φύση που σε ξεμυαλίζει.
Ο Πάρις Σιγάλας στήριξε όσο λίγοι τη σπάνια ερυθρή ποικιλία της Σαντορίνης, η οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια κινδύνευε με εξαφάνιση. Και δικαιώθηκε.
Το μοναδικό θηραϊκό terroir δίνει κρασιά με εκρηκτικό χαρακτήρα και αξεπέραστο στιλ.
Από τις πιο παλιές αιγαιοπελαγίτικες λευκές ποικιλίες, με προέλευση μάλλον εξ Ανατολής (από παρεκφορά της λέξης «Αδανα», σύμφωνα με μια θεωρία).