H κλασική θέλει μόνο αυγό, η «ελληνική» φτιάχνεται με κρέμα, εμείς σας προτείνουμε μία ενδιάμεση λύση. Α! και αντί για πανσέτα, βάζουμε χωριάτικο λουκάνικο.
Η κλασική γαλλική συνταγή δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και -εντάξει- λίγο παραπάνω χρόνο απ’ ό,τι σας έχουμε συνηθίσει...
Ο Κλεομένης Ζουρνατζής έβαλε την κατσαρόλα στη φωτιά και σε 20 λεπτά θα τρώμε…
Όταν φτιάχνουμε σούπα με τραχανά, τον ρίχνουμε βροχηδόν στο καυτό υγρό (νερό ή ζωμός) ανακατεύοντας διαρκώς κατά προτίμηση με σύρμα, το οποίο βοηθά στο να μην προλάβουν να κολλήσουν μεταξύ τους οι κόκκοι του ζυμαρικού.
Αν δεν καταναλώσουμε τη φάβα που φτιάξαμε αμέσως κάνουμε αυτό που κάνει ο Στέλιος Παρλιάρος στις γλυκές κρέμες μέχρι να κρυώσουν. Καλύπτουμε την επιφάνεια της φάβας όσο είναι ζεστή με διάφανη μεμβράνη με τρόπο τέτοιο ώστε η μεμβράνη να...
Έχει λίγο κόπο παραπάνω στην προετοιμασία των υλικών, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει…