Με ένα ανοιξιάτικο πορτοκάλι, 1 κουτάκι μπίρα και δυο-τρία λαχανικά φτιάχνουμε μια νοστιμιά απ’ τις λίγες.
Ένα κρεοπωλείο με ελληνικά κρέατα και μικρούς θησαυρούς από όλη την Ελλάδα. Ιδιοκτήτες δύο αδέρφια με γνώση και αγάπη για τη δουλειά τους.
Μια εύκολη και ελαφριά σούπα. Θα χρειαστούμε καρότα, ένα ξερό κρεμμύδι και λίγο κύμινο σε σκόνη.
Η απλή, απλούστατη ντοματόσουπα της Θήρας, που τη συναντάμε και με το όνομα «τσουνιστή», είναι ένα έξοχο παράδειγμα της ελληνικής cucina povera.
Μια φίνα θαλασσινή λιχουδιά, για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο.
Με φιλέτα κοτόπουλου και μια χούφτα υλικά φτιάχνουμε ένα ψευτοσουφλέ, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Ένα ιδιαίτερο ριζότο, τέλειο για να συνοδεύσει ψητά παϊδάκια ή ένα καλό χωριάτικο λουκάνικο.
Ζουμερά, αρωματικά, τραγανά αν και στο φούρνο. Τέλεια τα κεφτεδάκια της Νένας μας.