Υλικά (για ένα ταψί 22 εκ.): 1 μερίδα κρέας κοκκινιστό, κομμένο σε μικρά κυβάκια, 2 φλιτζάνια πουρές ή όσος έχει περισσέψει (αν δεν είναι αρκετός, βράζουμε 1 -2 μέτριες πατάτες, να τις λιώσουμε και να τις ανακατέψουμε με τον υπόλοιπο πουρέ), λίγο μπαχάρι...
Ριζότο με το λαχανικό του μήνα, που δεν είναι άλλο από το καταπράσινο κολοκυθάκι.
Συνοδέψτε τα παϊδάκια με αυτή τη γλυκιά σάλτσα και δε θα προλαβαίνετε να ξεφουρνίσετε.
Μια διαφορετική ματιά στην κυκλαδίτικη κουζίνα, από την ικανότατη Λούντα Ονουφέρκο
Ψητό χταποδάκι στο φούρνο. Με τα υγρά που θα βγάλει στο ταψί και συμπληρώνοντας λίγο κρασί και ζωμό μπορούμε να φτιάξουμε ένα πιλάφι.
Υλικά (για 4 άτομα): 1½ φλιτζ. τσαγιού πράσινη σαλάτα ή όση σας έχει μείνει (στραγγισμένη από τη σάλτσα της), 1½ φλιτζ. τσαγιού διάφορα άλλα χόρτα ή λαχανικά κομμένα (σπανάκι ή μαρούλι, μαζί με τριμμένο καρότο ή λίγο φρέσκο κρεμμύδι), 1 κουτ. γλυκού...
Η ομελέτα πάει φανταστικά με τα καλοκαιρινά λαχανικά και μια ρετσίνα ή μια δροσερή lager
Καλοκαιρινή μακαρονάδα για να γεμίζουμε ενέργεια για την παραλία.