Η Κυδωνίτσα, ο Παύλος και το Βιδιανό. Τρεις σχεδόν άγνωστες αλλά ανερχόμενες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα ζητούν την προσοχή σας!
Όταν δοκιμάσαμε την πίτσα εντυπωσιαστήκαμε καθώς παρατηρήσαμε οτι τα πιο απλά υλικά δίνουν ένα γευστικό αποτέλεσμα που κανείς δεν το περιμένει.
Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο με όλους τους πρωταγωνιστές του θερινού τραπεζιού σε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή.
Υλικά (για 4 άτομα): 2 φλιτζ. τσαγιού ψαχνό από το υπόλοιπο βραστό ή ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα, 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 4 αυγά, χτυπημένα 1/2 φλιτζ. τσαγιού...
Υλικά (για 4 άτομα ως μεζέ ή για 2 ως κύριο): 4 μικρές ντομάτες, ώριμες αλλά σφιχτές, φύλλα γλιστρίδας ή ρόκας ή άλλο εποχικό σαλατικό της αρεσκείας μας. Για τη γέμιση: περίπου 1 μερίδα ιμάμ, 80 γρ. φέτα, της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη, 2 κουτ. σούπας...
Πρωτότυποι μεζέδες για πικάντικες και πλούσιες μπίρες
Το καλύτερο συνοδευτικό για τους ντοματοκεφτέδες είναι η φάβα... Αν είναι και Σαντορινιά θα μεγαλουργήσετε!
Το 2015, η πάντα ευρηματική στην τουριστική της προβολή Ιταλία υπέβαλε αίτημα στην UNESCO για να αναγνωριστεί «η τέχνη των Ναπολιτάνων πιτσαγιόλων» ως «άυλο πολιτιστικό αγαθό της ανθρωπότητας». Ηδη έχουν συλλεχθεί πάνω από ένα εκατομμύριο...