Η Μελίνα Σιδηροπούλου γράφει για τα έθιμα, γαστρονομικά και άλλα, της κορφιάτικης Λαμπρής.
Λεμονάτο, με πιπεράτη διάσταση, το τζίντζερ χρησιμοποιείται σε όλων των ειδών τις κινεζικές τηγανιές (stir fry), με κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, θαλασσινά, λαχανικά. Δίνει πικάντικη νότα και σε άλλες, πιο μεσογειακές, παρασκευές, π.χ. σε πατάτες γιαχνί,...
Αν και φουρνιστό το χταπόδι, το μαγείρεμα ξεκινά από την κατσαρόλα, για να βγάλει σε εύλογο διάστημα τα υγρά του.
Σε μπέργκερ, με ζυμαρικά, στο τηγάνι, γιαχνί, σε σούπα, με πρωτότυπα ντρέσινγκ κι άλλα πολλά. Ευφάναστες συνταγές για να ξανα-μαγειρέψετε τα ψάρια και τα θαλασσινά της αρεσκείας σας.
Η Μαρία Βασιλοπούλου ψώνισε από τη λαϊκή της γειτονιάς της βερίκοκα, βλαστάρια, ντομάτες και κρεμμύδια από τα Βάτικα Λακωνίας.
Με απλά υλικά φτιάχνουμε τις πιο φινετσάτες συνταγές. Σε αυτό το πιάτο οι φακές απογειώνονται καθώς σογομαγειρεύονται με κόλιανδρο και φασκόμηλο.