Μπορεί η καταγωγή του να είναι ουγγρική, υπάρχει όμως και η θεσσαλονικιώτικη παραλλαγή του, χωρίς πατάτες, αλλά με γάλα και ξινόκρεμα ή κρέμα γάλακτος.
Οι καλύτεροι μάγειρες της Θεσσαλονίκης μαγειρεύουν για τον Γαστρονόμο.
Ευρωπαϊκή η Λάρισα με ενημερωμένα winebars, παραδοσιακά εστιατόρια αλλά και καλαίσθητα καφέ.
Ο σεφ μάς ενημερώνει ότι τη συνταγή την είχε δοκιμάσει παλαιότερα στο εστιατόριο «Βασίλαινας» από τον τότε σεφ Χρήστο Μανουσόπουλο.
Πρωτότυπες αυτές οι γαρίδες. Αν δεν έχουμε μάνγκο, το αντικαθιστούμε με καστανή ζάχαρη, με διαφορετικό μεν αποτέλεσμα, αλλά εξίσου υπέροχη γεύση.