Εχεις φάει την κλασική λαχανοσαλάτα άντε και την πολίτικη. Τι θα έλεγες για μια ζεστή με σύγλινο και πορτοκάλι όμως;
Η ιστορία του ξεκινά από ένα στοίχημα, το οποίο δεν κέρδισε μόνο ο δημιουργός του, Κύρος Μελάς, αλλά και όλοι όσοι απολαμβάνουν σήμερα τα εξαιρετικά κρασιά του.
Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή ο ένατος τόμος για τα πουλερικά.
«Μετά το ποτό πρόσφεραν στον κάθε καλεσμένο μια χάλκινη κορινθιακή πιατέλα με ψωμί, κότα, πάπια, φασιανό, χήνα και άλλα φαγητά, και, αφού έπαιρνε ό,τι ήθελε ο καθένας από την πιατέλα του, την έδινε στους δούλους που στέκονταν πίσω του.»
Τα κλισέ επιβάλλουν: κόκκινα κρασιά με το κρέας, λευκά κρασιά με το ψάρι, κόκκινα κρασιά με τα τυριά. Ομως τα κλισέ πρέπει να ανατρέπονται στο όνομα της αναζήτησης νέων γευστικών εμπειριών.