
Μια χορτοφαγική εκδοχή πίτσας. Παλιά την έψηναν στο φούρνο χωρίς ταψί. Τώρα θα σας έλεγα να τη βάλετε στο μεγάλο ταψί του φούρνου, αφού το στρώσετε με λαδόχαρτο. Οι Πόντιοι τη συνηθίζουν με μαύρα λάχανα (χόρτα με πλατύ βαθυπράσινο φύλλο), με τα...
Ποια τμήματα προσφέρονται για το φούρνο; Η ελιά, η (άκοπη) σπάλα, που μπορεί επίσης να γίνει και ρολό, το καρέ (μπριζολάκια ενωμένα), οι μπριζόλες κόντρα, το ψαρονέφρι, το κότσι και κάποια τμήματα από το μηρό χωρίς κόκαλο (στρογγυλό και κιλότο). Τι...
Στο θρυλικό έργο του Kέρουακ ο ήρωας ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι στους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής. Με μπόλικη τζαζ, ποίηση και ποτά μας μπάζει στον γοητευτικό κόσμο των beatniks. Το δικό μας On the road μας φέρνει στα αγαπημένα στέκια του κρασιού....
Χτυπάμε τα αυγά, ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα, το λάχανο και τα καρότα και ψήνουμε την πιο νόστιμη χειμωνιάτικη ομελέτα στο φούρνο μας.
Τι βρίσκουμε στην αγορά; Το χοιρινό που αγοράζουμε συνήθως προέρχεται από ζώα μικρότερα του ενός έτους. Οσο μικρότερο το ζώο, τόσο πιο τρυφερό το κρέας και πιο απαλή η μυρωδιά του. Βρίσκουμε επίσης χοιρίδια γάλακτος, αρσενικά ή θηλυκά, περίπου 3 -...
Θεωρείται το βαρύ πυροβολικό του φυτικού βασιλείου στη μάχη κατά του καρκίνου. Παράλληλα, είναι ένα λαχανικό που μπορεί να μεταμορφωθεί και να μεταμορφώσει πολλές συνταγές, χάρη στην ουδέτερη γεύση του
Οι σεφ του «γ» ετοιμάζουν ένα πάρτι με τις αγαπημένες τους γιορτινές λιχουδιές, καμωμένες με ντόπια υλικά.
Εκτάκτως αυτό το Σάββατο με την Καθημερινή