Στην Ερμούπολη Σύρου το πιο γνωστό παντοπωλείο είναι αυτό του Πρέκα.
Σε πολλά βιβλία μαγειρικής διαβάζουμε τον όρο «ντεγλασάρω» και «ντεγλασάρισμα». Σε γενικές γραμμές, αυτό σημαίνει πως μετά το τσιγάρισμα ή το στεγνό ψήσιμο ενός κρεατικού σε ένα σκεύος, η συνταγή ζητά να προσθέσουμε κάποιο υγρό...
Το αυθεντικότερο -ίσως- ινδικό των Αθηνών βρίσκεται στα Εξάρχεια.
Αγοράζοντας άκοπα τα μπαχαρικά και τρίβοντάς τα κατ’ οίκον εξασφαλίζουμε το μέγιστο δυνατό αρωματικό αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως κι άλλο ένα κόλπο για να μεγιστοποιήσουμε την έντασή τους: τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι και μόλις...
Εκλεκτές νοστιμιές από την Πόλη και την εγγύς μας ανατολή στο Παλαιό Φάληρο.
Δύο έμπειροι Σαλονικιοί μπακάληδες φέρνουν πολίτικες και άλλες λιχουδιές που ξεχωρίζουν.
Για να αποκτήσουν φίνα μυρωδιά τα ζυμαρικά που πρόκειται να καταναλώσουμε σκέτα, μόνο με λάδι και τυρί, βάζουμε στο νερό μέσα στο οποίο βράζουν μυρωδικά της αρεσκείας μας: 1 δαφνόφυλλο, 1 κλωνάρι ρίγανη, 1 κλωνί φασκόμηλο, 1 αστεροειδή γλυκάνισο,...