Η συνταγή αυτή είναι αυθεντική, σχεδόν χωρίς καμία παρέμβαση, αφού η συγκλονιστική της απλότητα δεν έχει καμία ανάγκη από «πειράγματα».
Η συνταγή είναι πολύ απλή, χωρίς ιδιαίτερα αρώματα, αλλά και πολύ νόστιμη.
Πράσινες, τσακιστές, θρούμπες, ξιδάτες, κολυμπάδες ή αλμάδες, οι ελιές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό τραπέζι, όλες τις εποχές και σε όλες τις πιθανές εκδοχές· πόσω μάλλον τη Σαρακοστή.
Θρυλική μακαρονάδα πρωτοφτιάχτηκε στο νησάκι Ischia, στον κόλπο της Νάπολης, και συνδυάζει ιδανικά την ντομάτα με τις αντζούγιες, την κάππαρη, τις ελιές και την καυτερή πιπεριά.
Μπακαλιαράκια τηγανητά γρήγορα και εύκολα.
Ο συνδυασμός του μπράντι,του δυόσμου και του μελιού αφήνει στο κοτόπουλο μια αρωματική και συνάμα πλούσια γεύση.