Ο σεφ του Mezzaluna μοιράζεται μαζί μας την συνταγή για το επιτυχημένο «παξιμάδι» του, την δική του εκδοχή της χωριάτικης, που θα συμπληρώσει ιδανικά τα ανοιξιάτικα τραπέζια σου.
Ο Απίκιος μας δίνει την εικόνα της πραγματικής ρωμαϊκής κουζίνας, μια εικόνα μέτρου και εκλεπτυσμένου γούστου, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τα οργιαστικά συμπόσια που ακολούθησαν τους επόμενους αιώνες.
Τα μελωμένα κρεμμύδια και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα μαζί με τη γλύκα από τα ντοματίνια εξισορρόπησαν τα πικρά αλλά εύγευστα χόρτα. Η γεύση αυτού του φαγητού μάς έμεινε αξέχαστη!
Με αφορμή το μεγάλο αφιέρωμα του κυριακάτικου Γαστρονόμου στο κρητικό Πάσχα, η Ιφιγένεια Βιρβιδάκη ανασύρει γευστικές μνήμες από τα παιδικά της χρόνια.
Η οικοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων στον Κτικάδο της Τήνου είναι μια καθαρά γυναικεία υπόθεση, που φέρνει στο προσκήνιο το μεγαλείο της τηνιακής γης.
Καλοδιαλεγμένα βιολογικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές στο λιτό παντοπωλείο του Γέρακα.